Nieuws

2017

Insecten eiwitten toegestaan als vis voeder

IPIFFEuropese insecten producenten zijn zeer enthousiast nu insecten eiwitten officieel zijn goedgekeurd om als feed te dienen in de vis industrie. Sinds 1 Juli 2017 is de Europese wet EU Regulation 2017/893 in werking getreden, welke insecten toestaat als voer in de vis industrie. Dit is een enorme stap voor de industrie om insecten in alle vormen van consumptie toe te staan en een duidelijke indicatie dat insecten in de toekomst een plaats hebben in ons consumptie patroon. Lees het volledige persbericht hier: IPIFF Press Release

2014

Pestaurant Rentokill

UTRECHT – Ongediertebestrijdingsbedrijf Rentokil opent 4 juni in Utrecht een ‘Pestaurant’, een pop-up insectensnackrestaurant. Ook in België, Brazilië, Australië, Denemarken, Dubai, Frankrijk, Trinidad, Turkije, VS en Groot-Brittannië kunnen die dag insectensnacks worden besteld.

Dat kondigt Rentokil aan. Op deze manier vragen de ongediertebestrijdingsexperts aan de vooravond van het ‘insectenseizoen’ op ludieke wijze aandacht voor het bestrijden van insecten. “De zomer is op komst en ongedierte zoals wespen, vliegen en mieren kunnen dan voor flinke overlast zorgen. Tijd om terug te bijten”, aldus Rentokil.

Op het menu staan onder andere minimuffins met Buffalo wormen, choco-sprinkhanen, sour cream krekels en bbq meelwormen.

Naast een chef-kok gespecialiseerd in het bereiden van gerechten met insecten, is de entomoloog van Rentokil aanwezig om toelichting te geven op trends en ontwikkelingen op gebied van insectenplagen en bestrijding in Nederland.

Locatie: Utrecht, Hoog Catharijne (bij ingang Albert Heijn, Moreelsepark). Het restaurant is geopend van 9.30 tot 17.00 uur.

Mei

Tijdschrift de Molenaar.
http://www.demolenaar.nl/2014/05/12/coppens-ondertekent-overeenkomst-afname-insecten/